Wanneer je in de zomer even een weekje of twee weg wilt uit Nederland, dan kan je ervoor kiezen om naar het zuiden te reizen. Er zijn veel mooie plekken waar je naartoe kan gaan om optimaal te genieten van het lekkere weer en helemaal tot rust te komen. Mallorca is een van deze fantastische bestemmingen. In dit artikel vertellen we jou waarom Mallorca de ideale vakantiebestemming is voor deze zomer.

Het klimaat

Zoals je vast wel weet is het Spaanse klimaat heerlijk. Op Mallorca schijnt ongeveer driehonderd dagen per jaar het weer, waardoor je in de zomer geen regen zult hebben. De temperaturen in de zomer lopen dan ook al snel op tot rond de dertig graden. Dit klinkt voor sommige misschien veel, maar door het frisse windje vanuit de zee is het prima uit te houden. Het is in ieder geval een stuk lekkerder als in Nederland.

Activiteiten

Naast het heerlijke weer op Mallorca zijn er ook genoeg dingen die je kan doen op het eiland. Voor gezinnen zijn er leuke dingen, zoals het bezoeken van een echt kasteel of rondslenteren door de oude dorpjes op het eiland. Voor de rest kan je ook quadrijden, excursies doen of een boottocht nemen. Ten slotte kan je ook nog de mooiste stranden van Mallorca bezoeken. Hier kan je zowel relaxen als actief sporten. Op sommige stranden worden namelijk volleybal en voetbal toernooitjes georganiseerd.

Uitgaan

Voor jongeren is Mallorca ook de ideale bestemming. Het plaatsje El Arenal is namelijk de hemel voor een jongerenvakantie. Hier lopen enorm veel Nederlandse jongeren en zijn er veel Nederlandse clubs en café’s waar de beste Nederlandse artiesten komen optreden. De hotels zijn hier prima te betalen en daarom is dit gebied erg populair onder de jeugd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *